onsdag 27 augusti 2014

Parmalindad kycklingfilé fylld med svamp

4 portioner

4 kycklingfiléer
Ca 50 g champinjoner
1 gul lök
2 vitöksklyftor
1 msk smör
Salt och svartpeppar
4 kvistar färsk rosmarin
8 skivor parmaskinka eller annan lufttorkad skinka
Tandpetare eller ugnssnöre

Sätt ugnen på 175 grader. Banka ut kycklingfiléerna lite med hjälp av exempelvis en kavel.
Skiva svampen i mindre bitar. Skala och hacka lök och finhacka vitlöken. Bryn svamp, lök och vitlök i smör i en stekpanna i ca 5 minuter. Salta och peppra efter smak.
Fördela blandningen på kycklingfiléerna och lägg en kvist rosmarin på varje bit. Rulla ihop kycklingfiléerna och linda två skivor parmaskinka runt varje filé. Fäst med tandpetare eller bind ihop med ugnssnöre. Lägg i en smord form.
Ställ in formen i ugnen i ca 25 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. Skiva upp kycklingen och servera på ett stort fat.

Recept från Trivselaktivitet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar