10 portioner
1 kg morötter
1 kg zucchini
5 dl kokta röda linser
1 dl riven parmesanost
2 dl solroskärnor
2 ägg
½ dl potatismjöl
1 kruka färsk basilika
Ströbröd
Olja till stekning
Koka linserna efter anvisning på förpackningen och låt svalna något. Låt dem gärna koka något längre så att de får en lite grötigare konsistens.
Riv morötter och zucchini grovt i matberedare eller för hand på rivjärn och var noggranna och pressa ur så mycket vätska som möjligt ur grönsakerna (viktigt annars kommer inte smeten att binda när det är dags att forma till biffar). Finhacka därefter den färska basilikan och blanda ner i smeten.
Blanda sedan ned linser, parmesanost, solroskärnor, ägg, basilika och potatismjöl. Salta och peppra efter smak.
Forma biffar efter önskad storlek och vänd dem sedan i ströbröd. Stek sedan båda sidor i olivolja, ca 4 minuter på varje sida.
Recept från Trivselaktivitet
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar