4 portioner
1 stor påse blandsallad (ca 170 g)
150 g sockerärtor
2 mogna päron
1/2 rödlök
3 dl kokta Puylinser
1 Granatäpple
1 dl svarta oliver
5 msk solroskärnor
Citronvinägrätt
1 dl olivolja
½ dl citronsaft
1 msk dijonsenap
1 msk vatten
1 tsk flytande honung
Salt och svartpeppar
Koka puylinserna efter anvinsning på paketet. Låt svalna. Rör under tiden ihop vinägrätten och låt den dra.
Hetta upp en torr stekpanna och rosta solroskärnorna på hög värme i några minuter tills de fått en gyllene färg. Håll koll på pannan så att kärnorna inte bränns vid! Lägg på ett fat och låt svalna.
Skölj salladen, päron och sockerärtor och låt rinna av. Skölj päron och skär i mindre klyftor. Skär granatäpplet i klyftor och lösgör försiktigt de röda kärnorna och lägg så länge i en separat skål. Skiva rödlöken tunt i skivor, dela på mitten om det är stora lökar.
Fördela salladsbladen på ett stort fat. Strö över sockerärtorna och linserna över salladen. Fördela därefter päron och rödlök över fatet och toppa till sist med granatäpple, lite svarta oliver och de rostade solroskärnorna.
Droppa försiktigt över så mycket vinägrätt som önskas över salladen precis före servering.
Recept från Trivselaktivitet
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar