2 auberginer
½ dl olivolja
Salt och svartpeppar
1 paket halloumiost (á 250 g)
10 soltorkade tomater i olivolja
1 kruka färsk basilika
1 dl riven färsk hård chevréost
Tomatsås
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 burk hela tomater, 400 g
1 msk ajvar relish (paprikapasta)
1 tsk torkad basilika
Salt och svartpeppar
Sätt ugnen på 225 grader. Skiva auberginerna på längden i ½ cm tunna skivor. Hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek aubergineskivorna i någon minut på varje sida så att de blir mjuka. Strö över salt och svartpeppar. Lägg upp på ett fat.
Skär halloumin i mindre bitar och fördela dessa på varje aubergineskiva. Hacka de soltorkade tomaterna och fördela även dem över aubergineskivorna. Strö några basilikablad på varje skiva och rulla ihop. Lägg rullarna i en smord, ugnsfast form.
Skala och hacka lök och vitlök fint. Hetta upp en kastrull med lite olivolja och bryn lök och vitlök i några minuter. Tillsätt hela tomater, ajvar relish samt torkad basilika och låt koka i ca 10 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar.
Häll tomatsåsen över auberginerullarna och strö över riven chevréost. Gratinera i ugnen i ca 15 minuter.
Recept från Trivselaktivitet
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar