1 långpanna, ca 20 bitar
25 g jäst
5 dl ljummet vatten
1 msk honung
1 dl solrosfrön
½ msk salt
2 rivna morötter
13-14 dl dinkelsikt
Garnering: 1 dl solros-, sesam-, och pumpafrön och ½ msk flingsalt
Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt ljummet vatten (37 grader) och blanda så att jästen löser sig. Tillsätt alla ingredienser utom mjölet och rör om.
Häll i mjölet i omgångar och bearbeta degen tills den är smidig (den ska vara lite lös). Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
Häll ut degen på ett mjölat bakbord och knåda den igen. Lägg sedan degen i en långpanna och låt jäsa under bakduk i ytterligare 30 minuter. Strö över de olika fröerna och flingsaltet. Sätt ugnen på 200 grader.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Ta ut plåten och låt svalna något. Skär brödet i ca 20 fyrkantiga bitar.
Recept från Trivselaktivitet
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar