fredag 9 december 2016

Grekisk Delikatesspanna

6 portioner

2 st fläskfiléer, ca 1 kg totalt
1,8 kg potatis i klyftor
1 röd paprika, strimlad
1 gul paprika, strimlad
1 gul strimlad lök
3 skivade tomater
1 burk fetaost i kuber

Marinad:
3-4 pressade vitlöksklyftor
1-1,5 dl olivolja
1-1,5 tsk sambal oelek
2 msk soja

Kall sås:
4 dl turkisk yoghurt
4 mak majonnäs
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk italiensk salladskrydda
lite pressad lime

Strimla filén. Blanda ihop marinaden och lägg ner köttet i denna. Ställ i kylen över natten.
Smörj en långpanna och lägg i potatisklyftorna (ska täcka botten). Salta och ställ in potatisen i ugnen på 220 grader i ca 10-15 minuter.
Ta sedan ut pannan och strö över fläskfilén och marinaden, 1 röd och 1 gul paprika samt gul lök i strimlor.
Överst lägger du skivade tomater och en burk fetaost i små kuber. Sätt in i ugnen igen ca 35-40 minuter.

Blanda ihop den kalla såsen och bjud den tillsammans med en vanlig sallad till delikatesspannan.

Recept från Eva G

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar