4-5 portioner
600 g kycklingfilé
1 gul lök
1 köttbuljongträning
5 dl matlagningsgrädde (jag använder mat extra för den är krämig)
ca 125 g riven parmesan
svart peppar
salt
Strimla kycklingen, hacka löken och riv parmesanen. Stek kycklingen och löken, Krydda med svart peppar.
Häll sedan i matlagningsgrädden och buljongtärningen. Smaka av med mer salt och peppar.
Sätt ugnen på 225 grader. Jag låter kycklingblandningen stå vid sidan medans ungen blir varm. Häll i den mesta av parmesanen och rör om. Lägg i blandningen i en ugnssäkerform.
Strö över den rivna parmesanen du har sparat.
Sätt in i ugnen i ca 20 minuter tills den får färg.
Servera med pasta och en god sallad.
Mat Extra 4% är riktigt krämig, här väljer man vilken matlagningsgrädde man vill ha, tanke på att parmesanen är lite fet så blir maträtten inte lika fet med den 4% Mat Extra.
Recept från Pernilla
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar