onsdag 27 augusti 2014

Auberginespread (baba ganoush)

4-6 portioner

3 auberginer
½ dl olivolja
3 vitlöksklyftor
Skal och saft av 1 citron
Salt och svartpeppar
1 tsk kajennpeppar
½ dl grekisk yoghurt

Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och dela auberginerna och lägg på en ugnsplåt. Häll på lite olivolja på varje aubergine. Sätt in i ugnen i ca 1 timme. Kika till auberginerna efter 20-30 minuter, börjar de se lite för mörka ut så lägg över aluminiumfolie och sänk eventuellt ugnsvärmen något men låt de stå kvar tiden ut.
Lägg de rostade auberginerna i en mixer eller matberedare och tillsätt vitlök, citronskal och citronsaft och kör i någon minut. Droppa ner olivolja och smaka av med salt, peppar och kajennpeppar.
Låt såsen kallna, blanda ner grekisk yoghurt och ställ kallt.

Recept från Trivselaktivitet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar