torsdag 31 oktober 2013

Saffransbullar med god fyllning

35 st

150 g margarin
5 dl mjölk
50 g jäst eller 1 påse torrjäst
2 påsar saffran (1 g)
½ burk kesella, 125 g
1½ dl vit baksirap
1 ägg +
1 ägg till pensling
½ tsk salt
ca 1,9 l vetemjöl, (kärn-)

Fyllning
100 g margarin
1 dl strösocker
1½ tsk kanel malen
2 tsk kardemumma malen
1 påse (50 g) mandel, skalad, hackad

Smält margarinet. Tillsätt mjölk och värm till 37 grader (torrjäst 40 grader). Rör ner jäst, saffran, kesella, sirap, ägg och salt. Tillsätt mjöl men spara ½ dl till utbakning och arbeta ihop till en smidig deg. Jäs degen under bakduk ca 40 min.

Blanda samtliga ingredienser till fyllningen. Baka ut degen i 2 längder och skär dem i 35 bitar. Forma till runda bullar och gör ett hål i varje bulle med mjölat pekfinger.
Fördela fyllningen i hålen.
Lägg bullarna på en bakplåtspappersklädd plåt och låt jäsa ca 25 min under bakduk.

Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader, 8-9 min.

Recept från Merete

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar