4 personer
400 g blandfärs eller nötfärs
400 g potatis
200 g hackad gul lök
1 röd paprika
1 grön paprika
1 morot
1-2 vitlöksklyftor
4 msk tomatpuré
6 dl vatten
4 dl mjölk
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
2 tsk oregano
3 tsk paprikapulver
1 tsk körvel
Detta är bara ett ungefärligt recept. När jag gör soppan så tar jag så mycket jag har lust av varje ingrediens. Ta mycket av det du tycker om.
Sedan kryddar jag väldigt mycket mer än det står i receptet. Smaka av efter eget tycke och tänkande.
Börja med att steka köttfärsen och lägg detta i en stor kastrull.
Hacka löken och stek denna och lägg i kastrullen.
Morötterna och potatisen skalar ni och delar några av dom i bitar och river resten och lägger i kastrullen. Ju mer du river ju mer grytaktig blir soppan.
Pressa i vitlöken och häll i övriga ingredienser. Låt koka tills potatisen och morötterna är klara.
Ät gärna med crème fraiche och gott bröd till.
Recept från Helena
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar